Coreea de Nord, atac prin intermediul presei la Joe Biden: Este un „bătrân senil” și „slab”. „Viitorul SUA pare sumbru”

  • 10 Aprilie 2022 15:13
Coreea de Nord, atac prin intermediul presei la Joe Biden: Este un „bătrân senil” și „slab”. „Viitorul SUA pare sumbru”

Coreea de Nord a lansat prin intermediul presei sale de stat o diatribă violentă împotriva președintelui american Joe Biden, catalogat drept "bătrân senil" și "slab" pentru că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina.

Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, iar la sfârșitul lunii martie a creat probleme spunând că Putin "nu poate rămâne la putere". Astfel de remarci iresponsabile nu pot fi făcute decât de urmașul yankeilor, un maestru al agresiunii și al conspirației", a scris agenția oficială de știri nord-coreeană KCNA într-un comentariu publicat sâmbătă. ''S-ar putea concluziona că există o problemă cu facultățile sale intelectuale și că remarcile sale iresponsabile sunt doar o dovadă a imprudenței unui bătrân senil", a continuat KCNA referindu-se la Biden. ''Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere'', a adăugat aceasta, scrie digi24.ro.

Phenianul susține în mod deschis invazia Ucrainei de către Rusia, unul dintre puținii săi aliați, și acuză Washingtonul că se află "la originea" crizei actuale, scrie Agerpres. Regimul de la Phenian a declarat că acest conflict ''a devenit brusc o problemă legată de drepturile omului'' și a afirmat că ''pierzătorul final'' al crizei vor fi Statele Unite, consemnează și EFE.

Acest comentariu de opinie publicat sâmbătă de agenția de stat KCNA, semnat de Kim Myong Chol, se referă la SUA și la alte țări occidentale ca fiind "autorii agresiunii care a provocat violență, război, dezastru umanitar și instabilitate" în fosta Iugoslavie, Afganistan și Irak.

Nu este neobișnuit ca presa oficială nord-coreeană să atace liderii străini cu un limbaj violent, chiar abuziv. Biden a mai fost numit "câine turbat" care ar trebui "omorât în bătaie cu un băț", pe când era candidat democrat la președinția SUA.

Fostul președinte american Donald Trump a fost descris ca fiind "răsfățat" și "dereglat mintal". Fosta președintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost numită "vrăjitoare" și "prostituată vicleană".

Coreea de Nord este supusă unor sancțiuni extinse din partea comunității internaționale din cauza programelor sale nucleare și de rachete și și-a accelerat testele de armament în ultimele luni, ceea ce a determinat Washingtonul să sporească presiunea asupra regimului condus de Kim Jong-un, dar fără a închide ușa dialogului.

În ianuarie 2021, Pyongyang a aprobat un plan de modernizare a armamentului care se află în spatele recentei creșteri a testelor cu rachete (12 de la începutul anului, un număr record).

Regimul a lansat la sfârșitul lunii martie prima sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din 2017 și se crede că ar putea detona în curând un dispozitiv atomic pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău