Co-raportorii APCE, în vizită la Chișinău. Vor fi examinate condițiile detenției lui Vlad Filat

  • 20 Februarie 2016 13:13
Co-raportorii APCE, în vizită la Chișinău. Vor fi examinate condițiile detenției lui Vlad Filat

Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 22-23 februarie.

Scopul vizitei eurodeputaților este de informare cu privire la recentele evoluții politice din Republica Moldova, precum și de examinare a condițiilor de detenție preventivă a ex-Prim-ministrului Republicii Moldova, deputatul Vlad Filat și a fostului deputat Grigore Petrenco, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Pe parcursul zilei de luni, 22 februarie, Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE vor purta discuții cu Vlad Filat și Grigore Petrenco, cu avocații acestora, precum și cu șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Juvală. 

Agenda vizitei mai include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Vicepreședintele Legislativului Liliana Palihovici, Șeful delegației Parlamentului la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare, deputații Marian Lupu, Președintele PD, Mihai Ghimpu, Președintele PL, Igor Dodon, Președintele PSRM, Vladimir Voronin, Președintele PCRM, precum și cu Vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț. 

Conform programului vizitei, eurodeputații vor mai purta discuții cu Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, Directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Cujbă, Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan. 

Totodată, Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile, ai partidelor extraparlamentare și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.

La sfârșitul anului trecut, și Președintele Comisiei de monitorizare a APCE, Stefan Schennach a vizitat Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău