Copiii din diasporă, stimulați să cunoască limba română

  • 25 Februarie 2013 09:49
Copiii din diasporă, stimulați să cunoască limba română

Copiii cetățenilor moldoveni din diasporă vor fi stimulați să cunoască limba română. Biroul pentru Relații cu Diaspora a elaborat un program dedicat copiilor care împreună cu părinții locuiesc de mai multă vreme peste hotare.

Victor Lutenco susține că scopul principal al programului constă în adaptarea  copiilor moldoveni născuți peste hotare la realitățile din Republica  Moldova. Deși nu există date statistice exacte, guvernul estimează că în jur de 30 de mii de copii locuiesc împreună cu părinții peste hotare. Victor Lutenco a precizat pentru Radio Chișinău că potrivit programului, aceștia vor fi stimulați în primul rând să cunoască și să vorbească limba română.

Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco, spune că programul va demara cu titlu de experiment odată cu vara anului curent, urmând a fi organizate tabere pentru copii și adolescenți.

Programul urmează a fi experimentat în acest an în baza surselor bugetare și asistenței externe, pentru ca de anul viitor să fie propus Guvernului pentru aplicare pe termen lung.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău