Cooperarea în domeniul protecției mediului a fost discutată de Maia Sandu și Comisarul european pentru mediu

  • 25 Noiembrie 2022 18:49
Cooperarea în domeniul protecției mediului a fost discutată de Maia Sandu și Comisarul european pentru mediu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră. Oficialii au discutat despre provocările de mediu cu care se confruntă Republica Moldova și cooperarea în domeniu, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a salutat viitorul Acord de Asociere privind participarea țării noastre la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice LIFE. Decretul privind aprobarea semnării acestui document a fost emis de președintele Maia Sandu ieri, 24 noiembrie și urmează să fie semnat mâine de prim-ministrul Natalia Gavriliță și Comisarul Virginijus Sinkevičius. Șefa statului a menționat că semnarea acestui acord va ajuta Republica Moldova să găsească soluții durabile pentru problemele climatice și de mediu, în conformitate cu strategiile UE.

În special, avem nevoie de mai multe proiecte care să crească reziliența țării noastre la schimbările climatice, dar și care să contribuie la Programul de împădurire, care este o prioritate a guvernării. În context, oficialii au spus că discuțiile, precum cele din purtate azi la conferința privind schimbările climatice, organizată sub egida Președinției, trebuie să fie cât mai frecvente și într-un cadru cât mai larg.

O altă prioritate, în care mizăm pe ajutorul UE, este Strategia de management al deșeurilor. Președintele Maia Sandu a subliniat că tot mai mulți cetățeni își doresc sisteme de colectare și de reciclare a deșeurilor în localitățile lor, dar că realizarea acestui program complex nu va fi posibilă fără sprijinul partenerilor de dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău