Convorbire telefonică Vladimir Putin - Emmanuel Macron privind situația din Ucraina

  • 18 Noiembrie 2019 17:46
Convorbire telefonică Vladimir Putin - Emmanuel Macron privind situația din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Franței, Emmanuel Macron, au avut, luni, o convorbire telefonică în timpul căreia au discutat situația din Ucraina în ajunul summitului "Grupului Normandia", planificat să se desfășoare la 9 decembrie, la Paris, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

"O atenție deosebită a fost acordată situației din Ucraina, cu accent pe pregătirea summitului "Grupului Normandia" planificat pentru 9 decembrie, la Paris" - se afirmă în comunicat.

"Ambele părți au subliniat că desfășurarea acestei întâlniri ar trebui să contribuie în mod real la realizarea cât mai rapidă și completă a acordurilor de la Minsk" - a precizat serviciul de presă al Kremlinului.

În timpul convorbirii telefonice, șeful statului rus l-a informat pe omologul său francez și despre returnarea părții ucrainene a celor trei nave militare, reținute la 25 noiembrie 2018, în urma incidentului din Strâmtoarea Kerci.

Returnarea navelor ucrainene a avut loc, luni, în apele neutre ale Mării Negre, la 30 de kilometri de Capul Takyl. În prezent, aceste nave - "Nikopol", "Berdyansk" și "Jana Kapu" - se deplasează în direcția Odesa. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău