Controlul comun la punctul Novosavițkaia-Cuciurgan de la frontiera moldo-ucraineană este din nou amânat

  • 06 Decembrie 2019 09:11
Controlul comun la punctul Novosavițkaia-Cuciurgan de la frontiera moldo-ucraineană este din nou amânat

Instituirea controlului comun la punctul Novosavițkaia-Cuciurgan de la frontiera moldo-ucraineană este din nou amânat, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii de la Chișinău. Este de fapt al treilea an la rând când se amână introducerea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană la acest punct de trecere pe segmentul transnistrean, scrie mold-street.com.

Instituția nu oferă detalii privind cauzele ce nu au permis realizarea acestul control. În același timp propune ca să fie permis importul produselor petroliere introduse prin punctul feroviar Novosavițkaia – Cuciurgan pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, pentru agenții economici din regiunea transnistreană până pe 30 iunie 2020.

În prezent, controlul comun se aplică la șase puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene, inclusiv pe segmentul transnistrean, la „Pervomaisk – Cuciurgan”.

Republica Moldova și Ucraina au la frontieră 67 de puncte comune de trecere, dintre care 25 sunt pe segmentul transnistrean.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău