Continuitatea tradițiilor de colaborare bilaterală, discutate de ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală cu noul ambasador al României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu

  • 16 August 2022 14:52
Continuitatea tradițiilor de colaborare bilaterală, discutate de ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală cu noul ambasador al României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu

Marți, 16 august 2022, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o întrevedere cu E.S. Cristian-Leon Țurcanu, noul ambasador al României în Republica Moldova.

În contextul începerii misiunii Excelenței Sale în țara noastră, ministrul i-a adresat felicitări diplomatului român, urându-i succese. Totodată, ministrul i-a mulțumit E.S. pentru suportul constant oferit de Guvernul României pentru depășirea crizelor și fortificarea, inclusiv, a domeniului educației, dar și, în special, pentru sprijinul parcursului european al țării noastre.

E.S. Cristian-Leon Țurcanu a reiterat dorința autorităților române de a continua tradiția relațiilor bilaterale fructuoase și de a aprofunda cooperarea în domeniul educației, cercetării, tineretului și sportului între România și Republica Moldova. E.S. l-a felicitat, la rândul său, pe ministrul Educației și Cercetării pentru inițierea reformei de modernizare a învățământului superior care este extrem de dificilă, dar care este imperios necesară.

Oficialii au discutat și despre obținerea de către Republicii Moldova a statutului de țară candidat la UE și deschiderea României de a oferi suport Republicii Moldova în alinierea la standardele de calitate internaționale în domeniul educației și cercetării.

S-a convenit continuarea bunelor tradiții de colaborare bilaterale pe domeniul educației în temeiul proiectelor în desfășurare, dar și asupra identificării unor noi posibilități de colaborare în vederea susținerii modernizării sistemului de învățământ superior, a mobilităților academice ale studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor; schimbului de experiență și bune practici; autonomiei universitare, asigurării calității în învățământ și a evaluării rezultatelor învățării; dezvoltării și implementării în comun a proiectelor de cercetare științifică ș.a, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău