Contingentul militar al Federației Ruse încalcă regimul Zonei de Securitate

  • 20 Aprilie 2023 18:32
Contingentul militar al Federației Ruse încalcă regimul Zonei de Securitate

Reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control semnalează încălcarea regimului Zonei de Securitate de către contingentul militar al Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Într-o declarație aprobată se menționează că, în perioada februarie-aprilie anul curent, tehnică militară blindată s-a deplasat în afara razei posturilor Forțelor Mixte fără coordonarea cu Comisia Unificată de Control, transmite IPN.

Delegația Republicii Moldova a cerut excluderea cazurilor produse în mod repetat la posturile Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, cu oprirea nejustificată a mijloacelor de transport ale cetățenilor, în special a celor deținute de reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova. Delegația moldovenească a subliniat că incidentele au avut repercusiuni în societate și au amplificat nemulțumirea locuitorilor din Zona de Securitate care sunt supuși periodic stopării neîntemeiate cu verificarea excesivă a actelor și unităților de transport.

Delegația Republicii Moldova cataloghează drept provocatoare sfidarea documentelor misiunii de menținere a păcii și face apel către contingentul militar al Federației Ruse să renunțe la acțiuni destabilizatoare și să contribuie la păstrarea păcii pe malurile Nistrului, se arară într-un comunicat de presă emis de către Delegație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău