Consiliul UE a aprobat concluziile și solicitările referitoare la politica privind Parteneriatul estic după 2020, din care face parte și R.Moldova

  • 12 Mai 2020 13:24
Consiliul UE a aprobat concluziile și solicitările referitoare la politica privind Parteneriatul estic după 2020,  din care face parte și R.Moldova

Consiliul Uniunii Europene a aprobat concluziile referitoare la politica privind Parteneriatul estic după 2020, reafirmând importanța strategică a acestuia și angajamentul comun de a construi un spațiu comun de democrație, prosperitate și stabilitate partajate, după cum se menționează într-un comunicat de presă.

Consiliul a salutat realizările de până acum ale Parteneriatului estic, din care face parte și Republica Moldova, și a reiterat abordarea bazată pe stimulente și pe condiționalitate, ca mijloc de a încuraja țările partenere estice să se angajeze în continuare în reforme și să intensifice eforturile în acest sens. Consiliul confirmă faptul că actualul cadru de politică, inclusiv setul de „20 de rezultate pentru 2020”, este valabil și aduce rezultate și beneficii concrete oamenilor.

Totodată, Consiliul Uniunii Europene solicită punerea în aplicare integrală a Acordurilor de asociere și a zonelor de liber schimb aprofundate și cuprinzătoare cu Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În acest context, este reamintită declarația din 2017 a Summit-ului pentru Parteneriatul Estic, care a recunoscut aspirațiile europene ale acestor state.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău