Consiliul Județean Buzău realocă 320.000 euro pentru trei proiecte de investiții în Republica Moldova

  • 28 Martie 13:18
Consiliul Județean Buzău realocă 320.000 euro pentru trei proiecte de investiții în Republica Moldova

Consiliul Județean Buzău a aprobat realocarea a 320.000 de euro, pentru trei proiecte de investiții din Republica Moldova, sumele fiind reportate de anul precedent ca urmare a faptului că lucrările nu au fost finalizate, informează Agerpres.

Sumele de bani cu titlu de cofinanțare pentru lucrări au fost aprobate din bugetul propriu în baza unor acorduri de cooperare. Pentru reparații la Biblioteca Basarabia din municipiul Soroca a fost alocată suma de 20.000 euro, iar pentru reabilitarea Bulevardului Decebal - Sector Botanica, din municipiul Chișinău, a fost aprobată suma de 250.000 de euro. Ținânt cont că obiectivele de investiții nu s-au finalizat în anul 2023, sumele asumate ca și cofinanțare au fost reportate pentru anul 2024.

„Nu s-a terminat implementarea, este vorba despre reabilitarea unei clădiri care adăpostește sediul filialei noastre a Bibliotecii „Vasile Voiculescu”, un proiect de anul trecut. Noi nu putem să plătim decât atunci când sunt terminate lucrările”, a declarat, joi, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Un alt proiect pentru care CJ a alocat 50.000 euro este cel privind repararea pasajului subteran din zona Botanica, municipiul Chișinău, lucrare aflată în implementare.

„Un alt proiect care a fost implementat, scuarul de la Nicolae Titulescu, acolo am reabilitat acel scuar, inclusiv s-a adus o statuie a marelui diplomat Nicolae Titulescu și pasajul respectiv fiind în acea zonă, se numește pasajul Buzău. Se continuă pentru că au fost lucrări din anumite materiale pentru monumentul eroilor sau al soldaților români care au căzut la datorie pentru reîntregirea neamului”, a precizat președintele Petre Emanoil Neagu.

Potrivit CJ, sumele de bani vor fi virate beneficiarului numai după comunicarea documentelor justificative 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău