Consiliul Europei va continua să sprijine Republica Moldova la realizarea acțiunilor pentru aderarea la UE

  • 09 Aprilie 10:31
Consiliul Europei va continua să sprijine Republica Moldova la realizarea acțiunilor pentru aderarea la UE

Consiliul Europei va continua să sprijine Republica Moldova la realizarea Planului național de acțiuni pentru aderarea la Uniunea Europeană. Subiectul a fost discutat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjorn Berge, aflat într-o vizită la Chișinău, transmite IPN.

Șeful legislativului a remarcat faptul că, de-a lungul anilor, Consiliul Europei a sprijinit Republica Moldova în realizarea reformelor democratice în domeniul justiției, mass-media și a respectării drepturilor omului. „Suntem angajați plenar în a duce la bun sfârșit reformele inițiate, iar prioritatea este cea a justiției. Chiar dacă avem rezistență în rândul judecătorilor, procesul este ireversibil și nu vom ceda”, a spus Igor Grosu.

Un alt subiect abordat a fost lupta cu știrile false și propaganda. Președintele Parlamentului a apreciat, în context, expertiza Consiliului Europei la consolidarea pluralismului media. „În ultimii trei ani, am depus eforturi considerabile pentru a întări instituții statului, cum ar fi Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului. Pas cu pas, vom munci să avem instituții puternice, care să facă față grupărilor criminale și provocărilor din exterior”, a menționat șeful legislativului.

În contextul celei de-a 75-a aniversări a Consiliului Europei, secretarul general adjunct, Bjorn Berge, participă astăzi la evenimentul de transmitere a unei donații importante de echipamente medicale în cadrul proiectului „Consolidarea reformelor penitenciarelor și a probațiunii, prestarea serviciilor medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău