Conferința OIM | Macron și Merkel pun accentul pe îngrijorările oamenilor legate de dezvoltarea tehnologiei

  • 11 Iunie 2019 19:48
Conferința OIM | Macron și Merkel pun accentul pe îngrijorările oamenilor legate de dezvoltarea tehnologiei

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au subliniat marți, cu prilejul sesiunii la nivel înalt a Conferinței anuale a Organizației Mondiale a Muncii (OIM), că temerile oamenilor în legătură cu schimbările tehnologice și dispariția locurilor de muncă trebuie abordate cu seriozitate, transmite dpa.

'Până în prezent, nu am fost capabili să dovedim că tehnologia a adus progres social', a declarat președintele francez, adresându-se conferinței OIM de la Geneva, ce marchează centenarul acestei organizații.

Companiile și guvernele trebuie să demonstreze că beneficiile dezvoltărilor tehnologice nu cresc precaritatea locurilor de muncă și nu reduc drepturile angajaților, a adăugat Macron.

La rândul său, cancelarul german a declarat că mulți oameni se întreabă dacă abilitățile lor profesionale vor putea ține pasul cu schimbările tehnologice, dacă locurile lor de muncă vor mai fi necesare în viitor și unde vor găsi de lucru dacă vor fi disponibilizați.

'Acestea sunt întrebări mari și serioase, și, de aceea, constituie provocări politice mari și serioase', a arătat cancelarul Merkel.

OIM a fost fondată în 1919, după Primul Război Mondial, în scopul de a promova justiția socială și dreptul muncii, ca garanție a păcii globale.

Prin negocieri între guverne, sindicate și angajatori, OIM a elaborat aproape 190 de acorduri și peste 200 de recomandări, în domenii precum drepturile sindicale, combatarea discriminării, muncii forțate sau muncii copiilor.

În opinia liderilor francez și german, OIM este un exemplu major de cooperare internațională, într-o perioadă în care noțiunea de compromis la nivel diplomatic este pusă sub semnul întrebării de țări ca Statele Unite.

'Nimeni nu câștigă 100% într-un compromis, dar compromisurile ne permit să progresăm în ansamblu', a subliniat cancelarul german.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău