Conducerea raionului Sângerei riscă să fie demisă, consilier

  • 30 Ianuarie 2020 16:16
Conducerea raionului Sângerei riscă să fie demisă, consilier

Conducerea raionului Sângerei riscă să fie demisă.

Despre aceasta anunță consilierul raional Oleg Cernei, care publică o notificare a Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, în care se constată încălcarea legislației la alegerea președintelui și a vicepreședinților raionului, transmite IPN.

„Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a constatat încălcarea legislației la alegerea președintelui raionului Sângerei, Grigore Corcodel, și a vicepreședinților, Ion Bîrsanu, Tudor Tutunaru și Iulian Erimei. Și solicită abrogarea deciziilor emise în data de 27 noiembrie 2019. Mâine, 31 ianuarie 2020, Consiliul raional va examina notificarea Cancelariei de Stat privind reluarea procedurii de alegere a conducerii raionului Sângerei”, scrie pe Facebook Oleg Cernei, consilier din partea Blocul ACUM, Platforma DA și PAS.

Oficiul teritorial Bălți al Cancelariei a constatat abateri de la prevederile legale ce stabilesc modul de convocare a Consiliului. De asemenea, în notificare se mai spune că, la convocarea ședinței din 27 noiembrie, au fost încălcate prevederile legale ce stabilesc că proiectele actelor normative ale autorităților administrației publice locale se fac publice pentru a fi consultate cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de ziua aprobării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău