Condițiile și securitatea în muncă trebuie să fie o prioritate pentru întreprinderi

  • 23 Octombrie 2013 16:12
Condițiile și securitatea în muncă trebuie să fie o prioritate pentru întreprinderi

Ca urmare a numărului crescând al accidentelor de muncă în Republica Moldova, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei recomandă angajatorilor să creeze condiții adecvate de muncă, care să respecte normele de securitate.

Condițiile și securitatea în muncă trebuie să fie o prioritate pentru întreprinzători atunci când decid să-și deschidă o afacere, susține ministrul Muncii, Valentina Buliga care, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Stat al Muncii, a efectuat, miercuri, 23 octombrie, un control la o fabrică de mezeluri din apropierea Chișinăului. 

Potrivit ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, cele mai dese încălcări înregistrate de reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii sunt legate de condițiile de securitate și sănătate la locul de muncă, de admitere la locul de muncă a persoanelor fără instruire și pregătire specială, cazuri de muncă în condiții de risc sporit fără asigurarea echipamentelor de protecție sau utilizarea, în multe întreprinderi, a tehnologiilor depășite.

Ion Chirița, responsabil de securitatea în muncă la o fabrică producătoare de mezeluri explică ce măsuri de protecție a luat compania pe care o reprezintă.

Pe parcursul anului 2013 reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii au înregistrat peste 50 de mii de încălcări la întreprinderile și unitățile economice din Republica Moldova. În aceeași perioadă au avut loc 330 accidente de muncă dintre care aproape 70 au fost calificate ca fiind grave. 20 de persoane și-au pierdut viața iar peste 60 au fost rănite.

CampaniaO mai bună securitate și sănătate în muncă, un nivel mai înalt al calității vieții” lansată de Ministerul Muncii și Inspectoratul de Stat al Muncii în septembrie are în vizor 200 de unități economice din industria prelucrătoare. Aceasta se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău