Condamnarea regimului totalitar comunist a ajuns la Comisia Juridică

  • 11 Iulie 2012 14:12
Condamnarea regimului totalitar comunist a ajuns la Comisia Juridică

Proiectul de hotărâre privind condamnarea regimului totalitar comunist din Republica Moldova este examinat de către Comisia Juridică din Parlament. Inițiativa legislativă îi aparține fracțiunii liberale, transmite portalul Arena.md.

Proiectul prevede condamnarea regimului totalitar comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, precum și interzicerea utilizării pe teritoriul Republicii Moldova în scopuri politice a simbolurilor regimului totalitar comunist - secera și ciocanul - și promovarea ideologiilor totalitare.

La începutul anului 2010, președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, semnase un decret privind constituirea Comisiei pentru studierea și aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova. Raportul Comisii urma să fie audiat în Parlament la 29 iunie 2010, însă proiectul nu a mai fost inclus pe ordinea de zi a Legislativului.

Într-un interviu acordat astăzi cotidianului Adevărul, premierul Vlad Filat a declarat că în curând comunismul va fi condamnat oficial în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău