Concurs național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO

  • 24 Decembrie 2020 16:45
Concurs național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO

Ministerul Justiției anunță organizarea concursului național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, vor fi admiși la concurs cetățeni ai Republicii Moldova care se bucură de cea mai înaltă reputație morală și întrunesc condiții profesionale pentru exercitarea unor înalte funcții judiciare, juriști cu o competență recunoscută, transmite IPN.

Candidații trebuie să posede cunoștințe în domeniul sistemului juridic național, dreptului internațional public, dar și să fie juriști-practicieni, care cunosc la nivel avansat engleza sau franceza și, de asemenea, posedă o cunoaștere pasivă a celeilalte limbi. Vor fi admiși la concurs persoanele care sunt  în măsură de a exercita cel puțin jumătate din mandatul eventual de nouă ani, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Concursul se va desfășura în două etape: preselecția candidaților privind întrunirea condițiilor stabilite de participare la concurs, în baza dosarelor depuse, și interviul susținut în fața unei comisii de concurs.

Candidații care vor să participe la concurs urmează să expedieze dosarele până la 12 ianuarie 2021, ora 17:00, la adresa de email: [email protected]. Dosarul, în limbile română, franceză/engleză, va fi conform modelului adoptat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în Rezoluția nr. 1646 (2009).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău