Concert de caritate în memoria echipajului SMURD care a căzut la datorie în Haragîș

  • 06 Octombrie 2016 19:14
Concert de caritate în memoria echipajului SMURD care a căzut la datorie în Haragîș

Un concert de caritate în memoria echipajului SMURD căzut la datorie în localitatea Haragîș, raionul Cantemir, va avea loc pe 20 octombrie, ora 18:00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

Concertul este organizat de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Moldova, pentru a colecta banii necesari ridicării unui monument-memorial în amintirea celor patru salvatori SMURD care au murit în urma prăbușirii elicopetrului SMURD. Monumentul este un tribut adus celor care interveneau pentru salvarea vieților omenești, dând dovadă de curaj, devotament și sacrificiu, se arată într-un comunicat al Serviciului Situațiilor Excepționale.

Concertul de caritate va fi susținut de orchestra „Plai Moldovenesc” a Ministerului Afacerilor Interne și de alți artiști autohtoni. Biletele vor fi puse în vînzare de mîine, 7 octombrie, la casele Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Capitală.

Organizatorii îndeamnă cetățenii să contribuie cu donații, pentru a susține proiectul de construcție a memorialului.

Elicopterul SMURD s-a prăbușit la 2 iunie, la Haragâș în raionul Cantemir, în condiții de ploaie și ceață. În urma accidentului cei patru membri ai echipajului, medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae, au decedat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău