Concert cu muzică din jocuri video precum „Super Mario Bros” și „Angry Birds” la București

  • 10 Aprilie 2018 15:22
Concert cu muzică din jocuri video precum „Super Mario Bros” și „Angry Birds” la București

Orchestra Națională Radio va susține un concert cu muzică din jocuri video precum „Super Mario Bros”, „Angry Birds”, „Bioshock 2” și „Chrono Cross”. Spectacolul, intitulat „Game Heroes”, va avea loc pe 4 mai, de la ora 19.00, la Sala Radio din București.

„Game Heroes” are scopul de a face cunoscut și în România conceptul de concert cu muzică din jocuri video susținut de o orchestră simfonică, un concept bine cunoscut la nivel global.

Acest spectacol constă în interpretarea lucrărilor muzicale a șapte compozitori care colaborează cu companii și studiouri de jocuri cunoscute la nivel internațional.

Concertul va fi susținut de către Orchestra Națională Radio și va fi condus de dirijorul Ștefan Geiger.

Don programul concertului fac parte: „The Raven – Legacy of a master thief. Overture” (Benny Oschmann), „Angry Birds” (Ari Pulkkinnen), „Bioshock 2.Suite” (Garry Schyman), „Super Mario Bros Medley/ live gaming cu Malternativ” (Koji Kondo) și „Chrono Cross. Suite” (Yasunori Mitsuda).

Programul concertului conține și lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori: „The Legend of Zelda: Skyward sword” (Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster), „Super Mario 3D World” (Robin Becker/ Levente Kovacs) și „Dreams” (Bogdan Pintilie/ Ionuț Teodorescu /Victor Filip).

Biletele pentru concert sunt disponibile pe bilete.ro, la oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate pe bilete.ro și casa de bilete a Sălii Radio.  Prețul unui bilet diferă în funcție de categoria selectată: 30 de lei (categoria 1), 25 de lei (categoria 2), 20 de lei (categoria 3). Prețul pentru elevi, studenți și pensionari este de 12 lei.

În cadrul evenimentului „Game Heroes” va avea loc și un concurs dedicat tinerilor compozitori. Concurenții sunt Bogdan Pintilie, Ionuț Teodorescu și Victor Filip, care au fost selectați în urma unui workshop de compoziție muzicală cu tematică din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Națională de Muzică București. Workshop-ul a fost condus de compozitorul german Dominik Schuster, câștigătorul ediției German Game Music Award 2012. Dominik Schuster și dirijorul Ștefan Geiger au selectat cele trei lucrări finaliste.

Dirijorul Ștefan Geiger este cofondatorul și președintele comitetului de jurizare a German Game Music Award, un concurs realizat în colaborare cu Radio Bremen, care oferă o platformă de comunicare pentru tinerii compozitori, realizatori de proiecte muzicale pentru jocuri video.

Din 2016, Ștefan Geiger este dirijor titular al Orchestrei Simfonice Parana, iar de-a lungul timpului a lucrat cu orchestre precum Schleswig-Holstein Festival Orchester, Ensemble Resonaz, Würzburger Philharmoniker, Nürnberger Symphoniker, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orchestra Filarmonică de Stat Transilvania și Orchestra Română de Tineret.

Evenimentul „Game Heroes” este organizat de Goethe-Institut și Radio România.

Sursa: News.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău