Comuniștii vor boicota referendumul inițiat de Igor Dodon

  • 24 Iulie 2017 13:23
Comuniștii vor boicota referendumul inițiat de Igor Dodon

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va boicota referendumul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon. O decizie în acest sens a fost adoptat de Biroul politic al Comitetului Central al PCRM, potrivit INFOTAG.

Comitetul Central al PCRM le-a recomandat deputaților din grupul parlamentar al PCRM să renunțe la orice funcții de conducere în Legislativ.

De asemenea, Biroul politic „a apreciat negativ legea privind modificarea sistemului electoral din Republica Moldova, împotriva voinței alegătorilor”.

„Adoptarea acestei legi a fost posibilă în urma cârdășiei criminale a Partidului Socialiștilor și președintelui neconstituțional Igor Dodon cu regimul oligarhic al Partidului Democrat”, consideră membrii Biroului politic, care susțin că amendamentele adoptate vor duce doar la „uzurparea în continuare a puterii în țară, la pătrunderea în Parlament a reprezentanților unor structuri corupte, precum și la trădarea legalizată a alegătorilor și partidelor”.

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Comitetului Central al PCRM s-a desfășurat o ședință cu președinții organizațiilor raionale ale partidului. Cu această ocazie, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a criticat decizia privind introducerea sistemului electoral mixt, afirmând că aceasta deschide calea spre „menținerea unui regim care deja de opt ani violează țara și statul”, potrivit sursei citate.

„Pentru regim aceasta era unica șansă. Și această șansă i-a fost asigurată de Dodon și de deputații lui socialiști”, a declarat Vladimir Voronin.

Amintim că, Curtea Constituțională a Republicii Moldova va examina miercuri, pe 26 iulie, sesizarea deputaților liberali cu privire la inițiativa președintelui Igor Dodon de a organiza un referendum consultativ, la care să ceară, între altele, competențe suplimentare. În funcție de decizia Curții, autoritățile vor hotărî dacă alocă cele peste 74 de milioane de lei, necesari pentru desfășurarea referendumului, a declarat săptămâna trecută președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău