Companiile vinicole din R.Moldova au obținut 11 distincții la un eveniment organizat de una dintre cel mai importante reviste britanice specializate în băuturi

  • 15 Octombrie 2020 14:15
Companiile vinicole din R.Moldova au obținut 11 distincții la un eveniment organizat de una dintre cel mai importante reviste britanice specializate în băuturi

Șase companii vinicole din R. Moldova au obținut 11 distincții la "DB & SB Autumn Blind Tasting", eveniment de profil organizat de una dintre cel mai importante reviste britanice specializate în băuturi "The Spirits Business".

Surse din cadrul Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) au relatat pentru agenția INFOTAG că pentru " DB & SB Autumn Tasting 2020" au fost expediate 73 divinuri produse de 32 de companii vinicole.

Astfel, palmaresul producătorilor locali s-a îmbogățit cu 7 medalii de aur, 3 de argint și una master.

La categoria Brandy - XO (Extra Old, cel puțin 6 ani) medalie de "Master" a obținut Barza Albă Sofia Divin XXO 33 ani.

La fel, la această categorie medalie de Aur au obținut: Barza Albă Prazdnicinii Divin XO 15 ani, Călărași Divin Special Collection XO 10 ani, Călărași Divin Special Collection XO 7 ani, Chateau Cojușna - Migdal XO 7 ani, Chateau Cojușna - Migdal XO 10 ani.

Vinăria Bardar Bardar Silver 7 ani a primit medalia de Argint.

La categoria Brandy - VSOP (Very Superior Old Pale, cel puțin 4 ani) cu medalie de Aur s-a ales Călărași Divin Special Collection VSOP 5 ani, iar cu medalie de Argint - Chateau Vartely Chateau Vartely VSOP și Chateau Vartely Chateau Vartely Tribut.

La categoria Brandy medalie de Aur a obținut Vinăria Bardar Bardar Platinum 20 ani.

În R. Moldova sunt 20 companii care produc divinuri. Potrivit legislațaiei naționale, distilatele de vin sunt clasificate după criterii de vârstă și calitate. Astfel, din categoria VS fac parte divinurile cu o vechime minimă de trei ani, cele cu un grad de maturare minimală de cinci ani sunt atribuite categoriei VSOP, iar divinurile cu o vechime de șapte ani și mai mare sunt incluse în categoria XO, în timp ce băuturile maturate timp de peste 20 de ani - în categoria XXO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău