Companie americană, un pas mai aproape de explorarea hidrocarburilor în sudul Moldovei

  • 25 Noiembrie 2016 11:25
Companie americană, un pas mai aproape de explorarea hidrocarburilor în sudul Moldovei

Compania petrolieră și gazieră americană Frontera Resources a anunțat joi, 24 noiembrie, că a demarat procesul de semnare a contractului de concesiune privind explorarea hidrocarburilor în bazinul Dobrogea din sudul R. Moldova, proces pe care speră să-l finalizeze până la sfârșitul anului, transmite IPN cu referire la un comunicat al companiei.

Acesta este următorul pas după ce filiala companiei, Frontera Resources International, a câștigat recent un tender anunțat de către Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale a Ministerului Mediului.

„Suntem foarte bucuroși că ni s-a oferit această oportunitate de a ne extinde operațiunile în (Republica) Moldova, ceea ce se înscrie în strategia noastră mai amplă pentru Marea Neagră”, a declarat Steve Nicandros, președintele și directorul general al Frontera Resources.

„Guvernul a creat un mediu foarte primitor pentru investițiile directe străine din Statele Unite în sectorul său petrolier și gazier. Mai mult, progresele sale continue în legătură cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care a intrat în vigoare în 2014, oferă o bază atractivă pentru inițiative în domeniul investițiilor străine, precum a noastră”, a adăugat reprezentantul companiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău