Compania miliardarului Nathaniel Rothschild, NR Investments Ltd, a renunțat la Aeroportul Chișinău (ZDG)

  • 23 Decembrie 2019 09:21
Compania miliardarului Nathaniel Rothschild, NR Investments Ltd, a renunțat la Aeroportul Chișinău (ZDG)

Compania NR Investments Ltd din jurisdicția Guernsey, o insulă din Canalul Mânecii, a anunțat că renunță la cota de 95 % din compania Avia Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, scrie Ziarul de Gardă.

NR Investments Limited, vehiculul de investiții din Guernsey, Insulele Channel, confirmă astăzi că și-a cedat interesul pentru Komaksavia Airport Invest Ltd și nu mai deține interes indirect pentru Avia Invest S.R.L”, se arată într-un comunicat al NR Investments Limited, citat de deschide.md.

Pe 19 august curent reprezentanții Avia Invest LLC și miliardarul, Nat Rothschild, au încheiat un acord prin care NR Investments Ltd cumpăra 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

La 29 august, după ce în presă au apărut informații precum că NR Investments Ltd a finalizat procesul de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest SRL, Guvernul a precizat că „nu a fost informat sau consultat despre intenția NR Investments Ltd. de a cumpăra Komaksavia Airport Invest Ltd, deținătoare a 95% din Avia Invest SRL, și despre încheierea procesului de cumpărare”. Astfel, la 30 august, președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu, a declarat că „există toate temeiurile juridice pentru anularea contractului de concesiune a AIC”.

Concesionarea AIC a fost realizată în mai mulți pași. Mai întâi, la 19 iunie 2012, Guvernul a emis o hotărâre cu privire la inițierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, având, oficial, drept obiectiv „dezvoltarea continuă a infrastructurii și a calității serviciilor prestate”. A urmat hotărârea Guvernului din 30 mai 2013, prin care s-a aprobat concesionarea și au fost stabilite condițiile concesionării. La 14 iunie 2013, Ministerul Economiei a instituit Comisia de concurs responsabilă de organizarea și desfășurarea procedurii de selectare a concesionarului care, tot în iunie, a trimis invitații către șapte companii potențiale participante la concurs.

 

Întreaga știre pe:Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău