Compania de transport public din Iași ar putea angaja șoferi din Republica Moldova

  • 13 Martie 19:15
Compania de transport public din Iași ar putea angaja șoferi din Republica Moldova

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, afirmă că există riscul să apară sincope privind găsirea șoferilor profesioniști la Compania de Transport Local (CTP) și că o soluție ar fi angajarea de șoferi din Republica Moldova, edilul anticipând că presiunea va crește după ce în județ vor fi deschise marile șantiere.

Potrivit profit.ro, Mihai Chirica a declarat, în data de 12 martie, la semnarea contractului de furnizare a 25 de autobuze electrice pentru municipiul Iași, că este tot mai greu de găsit pe piață șoferi profesioniști și că pot apărea probleme în perioada următoare pentru că vor fi multe mari proiecte în zonă care necesită un număr mare de șofer.

”Există riscul să apară sincope în ce privește numărul de șoferi la Compania de Transport. Se vor deschide și noi șantiere mari în județ, mă refer la autostrăzi, la spitalul regional sau la sala polivalentă, iar presiunea va crește”, a precizat primarul Mihai Chirica.

El nu a exclus ca o parte din actualii șoferi ai companiei de transport public să plece să lucreze pentru firmele implicate în aceste proiecte. Edilul ieșean a afirmat că o soluție ar fi aducerea de șoferi profesioniști din Republica Moldova, dar că există și posibilitatea ca unii dintre actualii angajați ai CTP să se recalifice și să urmeze cursuri pentru a deveni șoferi profesioniști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău