Comitetul Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova cere adoptarea rapidă a cadrului de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

  • 29 Noiembrie 2023 17:44
Comitetul Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova cere adoptarea rapidă a cadrului de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Comitetul Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova cere adoptarea rapidă a cadrului de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a transmis europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

 
„Am co-prezidat astăzi, la Chișinău, împreună cu Mihai Popșoi, reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova.
 
Împreună cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, am adoptat o declarație în care transmitem clar susținerea noastră pentru începerea rapidă a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
 
Concret, solicităm Consiliului European să adopte, la reuniunea din luna decembrie, decizia finală privind începerea negocierilor de aderare, în baza evaluării pozitive și a avizului Comisiei Europene din luna noiembrie.
 
În același timp, cerem adoptarea fără întârziere a cadrului de negociere de către Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene, astfel încât prima conferință interguvernamentală de negociere UE - Republica Moldova să aibă loc cât mai repede în 2024”, a transmis Siegfried Mureșan.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
31,63
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Wed
21
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău