Comisia juridică va organiza audieri parlamentare pe cazul membrului CSM Iulian Muntean

  • 21 Septembrie 2023 14:57
Comisia juridică va organiza audieri parlamentare pe cazul membrului CSM Iulian Muntean

Comisia juridică, numiri și imunități, din Legislativ a anunțat pentru luni, 25 septembrie, ora 11.00, audieri parlamentare pe marginea subiectului referitor la informatia privind dosarul penal în care ar fi implicat membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) numit recent de Parlament, Iulian Muntean, transmite MOLDPRES.

Centrul Național Anticorupție (CNA) a confirmat astăzi Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit a membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv faptul că aceste date nu a fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii în evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

Ieri, mai multe surse de informare au scris despre faptul că juristul Iulian Muntean, numit recent de Parlament în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, figurează în calitate de învinuit într-un dosar de corupție.

Comisia pre-vetting, care l-a verificat, susținea că nu a fost informată despre existența acestui dosar.  

La rândul său, membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desemnat de Parlament, Iulian Muntean, a venit cu o reacție la informațiile ce țin de vizarea sa într-un dosar penal, pornit pe fapte de corupție de către Procuratura Anticorupție (PA) în anul 2018. Muntean afirmă că acest așa-numit dosar a fost fabricat la comanda regimului Plahotniuc, ca fiind o metodă de intimidare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău