Comisia juridică a aprobat proiectul Partidului „Șor” care prevede ca deciziile Biroului Permanent al Parlamentului să fie traduse obligatoriu în limba rusă

  • 10 Februarie 2021 11:31
Comisia juridică a aprobat proiectul Partidului „Șor” care prevede ca deciziile Biroului Permanent al Parlamentului să fie traduse obligatoriu în limba rusă

Comisia juridică, numiri și imunități, a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Regulamentului Parlamentului. Proiectul prevede introducerea unor prevederi în Regulamentul Parlamentului, potrivit cărora proiectele hotărârilor și deciziilor Biroului Permanent se prezintă în română, cu traducere în limba rusă.

Proiectul a fost înaintat de un grup de deputați ai Fracțiunii ”Partidului ȘOR”.

„Autorii menționează că, întrucât Secretariatul Parlamentului deja realizează traduceri în limba rusă prin intermediul traducătorilor autorizați în acest sens, implementarea prezentului proiect nu presupune cheltuieli de la bugetul de stat”, se arată în comunicatul Serviciului de presă al Parlamentului. 

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Legislativului, în lectura întâia.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova. Curtea a stabilit că statutul special prevăzut pentru limba rusă în legea contestată contravine Constituției și că prin această prevedere sunt discriminate limbile vorbite de reprezentanții altor minorități etnice din Rep. Moldova, precum cea ucraineană, găgăuză sau bulgară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău