Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 105 milioane de Euro. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor

  • 26 Septembrie 17:41
Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 105 milioane de Euro. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, decizia privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru Republica Moldova, semnat la Bruxelles la 15 decembrie 2021.

Amendamentul prevede o finanțare adițională în valoare de 105 milioane de euro (grant), majorând astfel bugetul programului de suport până la 240 milioane de euro, care va fi debursat în două tranșe suplimentare, până la sfârșitul anului 2023.

Acest suport financiar va sprijini măsurile de atenuare a impactului socio-economic produs de creșterea prețurilor la energie, va spori capacitatea statului de a furniza servicii grupurilor vulnerabile și va susține eforturile în asigurarea securității energetice în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău