Comisia Europeană lansează un program dedicat mutațiilor coronavirusului: „Hera incubator” va reuni companii farmaceutice, autorități sanitare, oameni de știință

  • 16 Februarie 2021 12:13
Comisia Europeană lansează un program dedicat mutațiilor coronavirusului: „Hera incubator” va reuni companii farmaceutice, autorități sanitare, oameni de știință

Comisia Europeană va lansa miercuri un program menit să studieze mutațiile coronavirusului, a dezvăluit președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat pentru ediția de marți a cotidianului financiar francez Les Echos, notează AFP, citată de Agerpres.

Numit „Hera incubator”, noul program „va reuni companii farmaceutice, autorități sanitare, oameni de știință și Comisia Europeană, cu importante fonduri dedicate”, a afirmat ea, fără să precizeze sumele.

„De acum înainte, și în paralel cu eforturile asupra vaccinurilor actuale, trebuie să ajutăm producătorii să dezvolte capacități de producție” pentru „vaccinuri din generația a doua”, a detaliat Ursula von der Leyen în acest interviu, explicând că „aceste mutații ne îngrijorează foarte mult”.

Bruxelles și-a anunțat deja intenția de a lansa o nouă agenție europeană, Health Emergency Response Authority (HERA, Autoritatea pentru reacții sanitare de urgență), pentru a lupta împotriva viitoarelor pandemii și o coordonare mai bună între cei 27.

În ceea ce privește introducerea pe piață a unor noi vaccinuri capabile să răspundă mai bine la mutațiile COVID-19, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunțat duminică o accelerare a procedurii de autorizare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Pe de altă parte, președinta executivului european a mai lansat în acest interviu un apel la „dezvoltarea unor parteneriate mai sistematice între laboratoare, cu o partajare controlată a licențelor, dincolo de etapa unică de îmbuteliere”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău