Comisia Europeană a prezentat astăzi propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova în Piața Unică Europeană

  • 20 Martie 18:09
Comisia Europeană a prezentat astăzi propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova în Piața Unică Europeană

Comisia Europeană a prezentat astăzi, 20 martie, propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova - și a celorlalte state candidate - în Piața Unică Europeană, în paralel cu procesul de aderare la Uniunea Europeană. Propunerea face parte din comunicarea Comisiei Europene privind reformele necesare înaintea extinderii Uniunii Europene, transmite Radio Chișinău.

Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfred Mureșan președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova care spune într-o postare pe facebook că în calitatea sa de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, a prezentat această propunere o încă de acum doi ani, dinainte de acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova.

Potrivit lui Siegfried Mureșan integrarea graduală a Republicii Moldova în Piața Unică și în alte programe europene aduce mai rapid beneficii concrete oamenilor, încă dinainte de aderarea propriu-zisă la Uniunea Europeană.

Accesul la Piața Unică înseamnă o liberalizare totală și permanentă a comerțului UE – Moldova, înseamnă că produsele moldovenești vor intra mai ușor pe piața europeană. În același timp, prin accesul la Piața Unică, oamenii din Moldova vor avea acces mai ușor la produse europene de calitate și la prețuri mai mici. Nu în ultimul rând, integrarea graduală în Piața Unică va aduce în Republica Moldova standarde europene de calitate și va oferi mai multă încredere pentru investitori să vină în Moldova și să creeze noi locuri de muncă, subliniază europarlamentarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău