Comisia economie, buget și finanțe s-a familiarizat la fața locului cu așteptările investitorilor și angajaților unei mari companii rezidente a ZEL

  • 28 Septembrie 2021 09:17
Comisia economie, buget și finanțe s-a familiarizat la fața locului cu așteptările investitorilor și angajaților unei mari companii rezidente a ZEL

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au efectuat, ieri 27 septembrie o vizită la Compania japonezo-germană „Sumitomo Electric Bordnetze” („SEBN”) – rezident al Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți, Subzona Orhei. Deputații au discutat cu Marin Ciobanu, administratorul ZEL Bălți, și cu Igor Corman, directorul companiei. De asemenea, s-au familiarizat cu unele aspecte ale proceselor de producție și condițiilor de muncă a angajaților întreprinderii.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, scopul vizitei a fost de a înțelege cum poate fi utilă investitorilor și angajaților întreprinderilor din zonele economice libere comisia parlamentară de profil.

„Pentru noi atragerea și protecția investițiilor, crearea locurilor de  muncă sunt printre cele mai importante obiective. Vom continua aceste vizite pentru a ne documenta la fața locului cu problemele existente și pentru a găsi soluții”, a menționat Dumitru Alaiba.

În urma discuțiilor reprezentanții investitorilor au  lansat mai multe propuneri legislative care pot contribui la creșterea atractivității investiționale a zonelor economice din țara noastră.   

Printre condițiile ca Moldova să fie competitivă pentru investitorii străini au fost evidențiate o justiție mai bună și un cadru de reglementare transparent, forța de muncă calificată.     

Administratorul ZEL Bălți și directorul „SEBN” au salutat abordarea Comisiei economie, buget și finanțe și au menționat că dialogul direct și constructiv, la fața locului, poate genera soluții reale pentru a menține și a extinde investițiile străine în țara noastră, se arată în comunicat.

De menționat că numărul angajaților Zonei Economice Libere Bălți a depășit, la finele anului trecut, 9800 de persoane, volumul total al investițiilor pe parcursul activității a constituit 222,3 mil. de dolari SUA, iar fondul de salarizare este de cca 60 mil. de dolari SUA anual.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău