Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a atras atenția asupra necesității reformelor în acest domeniu în R.Moldova, în conformitate cu standardele europene și cu recomandările Comisiei de la Veneția

  • 26 Septembrie 10:46
Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a atras atenția asupra necesității reformelor în acest domeniu în R.Moldova, în conformitate cu standardele europene și cu recomandările Comisiei de la Veneția

Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a atras atenția asupra necesității reformelor în justiția moldovenească, în conformitate cu standardele europene și cu recomandările Comisiei de la Veneția, într-o videocoferință cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Oleg Țulea.

Oficialul european a subliniat și importanța desfășurării unor alegeri libere și corecte, potrivit unui mesaj pe Twitter al comisarului pentru justiție.

Referitor la aceeași discuție, un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău informează că Oleg Țulea a reiterat angajamentul autorităților de a asigura desfășurarea scrutinului prezidențial în conformitate cu standardele internaționale. De asemenea, cei doi oficiali au discutat perspectivele operaționalizării Parchetului european și consolidării cooperării în domeniul protecției datelor cu caracter personal. Ministrul Oleg Țulea s-a referit la evoluțiile recente în ceea ce privește promovarea modificărilor constituționale și elaborării Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021 – 2024. Șeful diplomației moldovene a salutat disponibilitatea experților Comisiei Europene pentru participare la căutarea soluțiilor juridice necesare pentru onorarea angajamentelor asumate de țara noastră în dialogul cu partenerii externi.

Cu referire la Parchetul european, comisarul Didier Reynders a comunicat despre procesul de lansare a acestei instituții europene care ar urma să-și înceapă activitatea până la finele anului curent, se mai arată în comunicat.

Totodată, Oleg Țulea a reiterat interesul Republicii Moldova pentru lansarea procedurii de recunoaștere de către Comisia Europeană a corespunderii nivelului adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. Recunoașterea respectivă ar contribui la utilizarea mai eficientă a oportunităților oferite de Zona de liber schimb complex și cuprinzător cu UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,1 m/s
Fri
5
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău