Comisarul european Johannes Hahn s-a întâlnit cu liderii opoziției extraparlamentare de la Chișinău

  • 11 Iulie 2017 13:43
Comisarul european Johannes Hahn s-a întâlnit cu liderii opoziției extraparlamentare de la Chișinău

Aflat într-o vizită în Republica Moldova, comisarul european pentru politică de vecinătate de negocieri de extindere Johannes Hahn s-a întâlnit astăzi cu liderul Platformei Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase. Tot astăzi, oficialul european a avut o întrevedere și cu liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Johannes Hahn le-a recomandat autorităților de la Chișinău „să se concentreze pe reforme”, menționează Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, după această întâlnire.

„Nu poți convinge partenerii europeni și asigura Moldovei un loc în marea familie europeană subminând statul de drept prin justiție selectivă, violând normele democratice prin sisteme electorale inoportune, limitând dreptul la opinie și presa liberă prin intimidarea celor cu viziuni diferite. Aderarea la UE nu se face prin cheltuirea banilor furați de la cetățeni pentru a plăti firme de lobby precum Podesta și Burson Marsteller, cea din urmă avându-i printre clienți notorii pe Ceaușescu și Yanukovich”, a subliniat ea.

La rândul său, Andrei Năstase scrie că i-a prezentat comisarului european agenda elaborată de Platforma DA privind reforma economiei, sistemului fiscal, a celui de drept, dar și un proiect de îmbunătățire a sistemului electoral proporțional cu deschiderea listelor.

Amintim că Johannes Hahn, care a participat ieri, la Chișinău, la cea de-a 9-a Reuniune a dialogului informal al Parteneriatului Estic, a declarat că Republica Moldova ar trebui să continue implementarea reformelor și abia după aceasta să treacă la următoarea etapă în relațiile cu uniunea Europeană – depunerea cererea de aderare. Declarația a fost făcută în contextul recentelor afirmații ale președintelui Parlamentului, Andreian Candu, care anunța că autoritățile moldovene ar putea depune o cerere de aderare chiar anul viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău