Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului a vizitat mai multe centre de plasament a refugiaților ucraineni din R. Moldova

  • 08 Martie 2022 12:50
Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului a vizitat mai multe centre de plasament a refugiaților ucraineni din R. Moldova

Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatović, a vizitat mai multe centre de plasament a refugiaților ucraineni din R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), oficialul european a avut o întrevedere cu secretarul de stat, Vladimir Cuc.

În cadrul discuției a fost abordata situația ce tine de gestionarea fluxului de refugiați și măsurile întreprinse de către autoritățile naționale, provocările existente în acest sens, inclusiv situația de securitate în regiune. „Comisarul Dunja Mijatovic și-a împărtășit impresiile urmare a vizitării unor centre de plasament a refugiaților, apreciind eforturile depuse atât de autoritățile abilitate cât și organizațiile umanitare. Oficialii au subliniat importanta respectării drepturilor persoanelor care caută refugiul în țara noastră”, se arată în comunicatul MAEIE. 

Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului efectuează în perioada 5 – 9 martie o vizită în R. Moldova, care include întrevederi de documentare la Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanți ai Oficiului Avocatului Poporului, societatea civilă, vizitarea localităților și centrelor de asistență a refugiaților de la frontiera moldo-ucraineană, precum și cele din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău