Comerțul ambulant de carne și lapte, interzis în Chișinău

  • 22 Aprilie 2019 15:24
Comerțul ambulant de carne și lapte, interzis în Chișinău

Emiterea de autorizații pentru comercializarea ambulantă a produselor lactate și a produselor din carne va fi sistată în municipiul Chișinău. Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, va solicita și anularea autorizațiilor deja emise, transmite IPN.

În cadrul ședinței operative de la Primărie, Ruslan Codreanu a declarat că mijloacele de comerț ambulant sunt parcate pe trotuare, spații verzi sau pe marginea carosabilului, ceea ce împiedică deplasarea pietonilor, iar produsele care se vând acolo nu sunt supuse verificărilor.

Astfel de unități ambulante pot fi observate mai ales în sectorul Buiucani și Râșcani al capitalei. „Voi cere anularea acestor autorizații indiferent de cine au fost eliberate, de pretori sau vicepretori. Am solicitat și poliției să intervină în cazurile respective”, a spus Ruslan Codreanu.

Pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, susține că în cele mai multe cazuri e vorba despre comerț neauorizat. Anul trecut a fost acordată o singură  autorizație. Edilul a îndemnat oamenii să nu facă cumpărături din stradă.

Vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a comunict că au fost emise trei autorizații temporare pentru agenții economici care comercializează carne și patru – pentru cei care comercializează lapte. Vadim Brînzaniuc a mai spus că problema va fi înlăturată în scurt timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău