Coliziune între un submarin nuclear britanic și un cargo, în apropiere de Gibraltar

  • 21 Iulie 2016 10:41
Coliziune între un submarin nuclear britanic și un cargo, în apropiere de Gibraltar

Un submarin nuclear britanic va face o escală neprevăzută miercuri în Gibraltar în urma unei coliziuni cu un cargo în largul acestui mic teritoriu britanic de peste mări în sudul peninsulei iberice, a anunțat Ministerul Apărării britanic, relatează AFP.

'Submarinul a suferit daune externe, dar reactorul său nuclear nu a suferit absolut nici o avarie și nici un membru al echipajului nu a fost rănit în incident', se afirmă într-un comunicat al ministerului. 'Suntem în contact cu echipajul de pe cargo și informațiile preliminare sunt că nu a suferit daune', a adăugat sursa citată, fără alte precizări.

Submersibilul HMS Ambush se pregătea să se scufunde și efectua exerciții de antrenament când s-a produs coliziunea, miercuri după-amiază. Submarinul urmează să ajungă în Gibraltar pentru verificări suplimentare, menționează ministerul.

Spania cere de decenii revenirea Gibraltarului sub suveranitatea sa, teritoriu stâncos de 7 km2 situat în sudul extrem al Peninsulei Iberice, pe care l-a cedat britanicilor în 1713.

Spania a propus un regim de suveranitate partajată asupra Gibraltarului după ieșirea Regatului Unit din UE care ar permite locuitorilor insulei să beneficieze în continuare de avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău