Cod roșu la Cimișlia. Un șir de activități au fost restricționate

  • 09 Octombrie 2020 09:21
Cod roșu la Cimișlia. Un șir de activități au fost restricționate

În raionul Cimișlia, a fost instituit codul de alertă roșu în legătură cu răspândirea noului coronavirus. A fost dispusă închiderea piețelor, frizeriilor și a saloanelor de frumusețe, iar în oraș, de luni, se închid și școlile și grădinițele. Hotărârea a fost adoptată de Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică Cimișlia, transmite IPN.

Astfel, sunt interzise evenimentele în masă – culturale, de divertisment, sportive, sociale, religioase etc. Nu pot fi organizate nunți, cumătrii, petreceri. Este suspendată activitatea frizeriilor, saloanelor de frumusețe, cabinetelor cosmetologice, precum și a piețelor din orașul Cimișlia și satele Selemet, Batâr, Sagaidac, Gura-Galbenei și Troițcoe.

Este permisă activitatea stațiilor de alimentare cu produse petroliere și gaze, testare auto, reparații auto, spălătoriile auto, vulcanizare. De asemenea, se permite activitatea magazinelor de construcție în regim de livrare la domiciliu.

Instituțiile de educație timpurie și învățământ general din orașul Cimișlia vor trece la modelul de instruire online, iar instituțiile de învățământ din localitățile rurale vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor, cu asigurarea condițiilor de minimalizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției.

Este interzisă organizarea meselor de pomenire în toate localitățile raionului Cimișlia. Întrunirile cu caracter religios pot fi desfășurate doar în aer liber, cu respectarea distanței de doi metri între persoane. Participanții la slujbe trebuie să poarte obligatoriu măști faciale.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de 60 de mii de cazuri, iar numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 1 424. În raionul Cimișlia, până în prezent au fost înregistrate 19 decese. Sub supraveghere medicală sunt 684 de oameni infectați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău