Autoritățile Bulgariei, despre unul dintre proprietarii Loteriei Moldovei, arestat în EAU: Este unul dintre cei mai periculoși bulgari după "89". A fost demarată o nouă anchetă

  • 05 Februarie 2020 12:28
Autoritățile Bulgariei, despre unul dintre proprietarii Loteriei Moldovei, arestat în EAU: Este unul dintre cei mai periculoși bulgari după

"Noua anchetă demarată împotriva omului de afaceri bulgar Vasil Bojkov, arestat în Emiratele Arabe Unite, este despre crime legate de jocurile de noroc", a dezvăluit procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev.

Interogatoriile martorilor, precum și probele confiscate din birourile și proprietățile lui Bojkov, au determinat anchetatorii să demareze o nouă investigație privind implicarea sa într-un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de omor, viol și extorcare.

Amintim că omul de afaceri bulgar Vasil Bojkov a fost arestat în Emiratele Arabe Unite, săptămâna trecută. Inițial, Procuratura specială bulgară a formulat șapte capete de acuzare la adresa sa, printre care organizarea unui grup infracțional, extorcare, constrângere, tentativă de dare de mită unui funcționar și instigare la comiterea de infracțiuni. Bojkov, pe al cărui nume a fost întocmit un mandat de arestare european, este patronul companiei Nove Holding AD și deține cea mai mare loterie din Bulgaria.

Mai multe persoane, printre care și șeful Comisiei de stat pentru jocuri de noroc, au fost reținute, în urma mai multor percheziții desfășurate la sediul central și unele companii deținute de omul de afaceri, în cadrul unei anchete demarate săptămâna trecută.

"Vasil Bojkov este unul dintre cei mai periculoși bulgari în istoria de după '89", a remarcat Gheșev, comentând că extrădarea acestuia depinde doar de autoritățile din Emiratele Arabe Unite, care au reacționat foarte prompt. "Procuratura pregătește documentele pe care le va trimite în Emirate. Sunt sigur că îl vor extrăda pe Bojkov", a subliniat procurorul general al Bulgariei.

Menționăm că Vasil Bojkov este unul dintre cei patru fondatori ai NGM Company SRL, partenerul Loteriei Naționale a Moldovei, potrivit mold-street.com.

În mai 2018, Agenția Proprietății Publice a semnat un contract de parteneriat public-privat în domeniul "loteriilor și pariurilor la competițiile / evenimentele sportive, inclusiv prin intermediul rețelelor de comunicații electronice” cu NGM SPC Limited din Dubai (din numele Asocierii operatorilor economici New Games AD, National Lottery AD și NGM SPC Limited) – în calitate de partener privat și NGM Company SRL – în calitate de partener.

Companiile fac parte din National Lottery AD, cel mai mare operator licențiat pe jocuri de noroc în Bulgaria, care era controlat de afaceristul bulgar.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău