Cod galben de POLUARE a aerului la Bălți

  • 13 Iulie 2016 18:48
Cod galben de POLUARE a aerului la Bălți

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis avertizare cod galben de poluare a aerului atmosferic în municipiul Bălți, unde pe 13 și14 iulie se înregistrează un nivel sporit al poluării cu aldehidă formică, transmite IPN.

Concentrațiile maxime cu aldehidă formică au depășit normele sanitare de două ori. Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentrații și un nivel sporit al poluării aerului atmosferic din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

Meteorologii recomandă populației să reducă la maxim posibil durata aflării în zonele industriale. Sunt preferabile plimbările pe jos în zonele verzi, în special recomandările sunt pentru copii, femeile însărcinate și persoanele de vârstă înaintată. Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular și ale tractului respirator li se recomandă reducerea sarcinilor fizice.

Pentru prevenirea creșterii concentrației periculoase a poluanților în aer, agenții economici sunt obligați să reducă pe termen scurt emisiile nocive cu circa 15-20%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău