CNESP: Din 21 decembrie, orele în școlile din R. Moldova se vor desfășura la distanță

  • 11 Decembrie 2020 18:48
CNESP: Din 21 decembrie, orele în școlile din R. Moldova se vor desfășura la distanță

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publica (CNESP) a hotărât în ședința de astăzi că, în perioada 21-24 decembrie, în toate instituțiile de învățământ din ciclul primar, gimnazial şi liceal, orele se vor desfășura la distanță. Decizia a fost luată în contextul agravării constante a situației epidemiologice din țară, transmite MOLDPRES

CNESP a decis, de asemenea, ca în perioada 14-24 decembrie, activităţile extrașcolare să fie suspendate în incinta instituțiilor de învățământ și să se desfășoare doar online.

„Toate activitățile educaționale cu prilejul sărbătorilor de iarnă în școli și grădinițe vor fi organizate cu respectarea strictă a distanței sociale și cu prezența doar a profesorilor/educatorilor din clasa/grupa respectivă. Angajații instituției, precum și elevii din clasele gimnaziale și liceale vor fi obligați să poarte măști de protecție, iar în clase și grupe vor fi asigurate condiții corespunzătoare pentru dezinfecția mâinilor”, indică hotărârea nr. 37, din 11 decembrie, a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publica.

Totodată, membrii CNESP au decis că organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în centrele de excelență, colegii, școli profesionale și universități va fi interzisă.

În prezent, Republica Moldova este în stare de urgență în sănătate publică, instituită pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Odată cu revenirea la stare de urgență, în țară sunt valabile mai multe măsuri de prevenție și restricții.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău