CNA desfășoară percheziții în Chișinău și Comrat, într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

  • 15 Martie 11:49
CNA desfășoară percheziții în Chișinău și Comrat,  într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

Mai multe percheziții sunt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție în mun. Chișinău și mun. Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere, se arată într-un comunicat al CNA.

Potrivit faptelor investigate de CNA, o persoană, anterior condamnată pentru infracțiuni de corupție, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, acceptat și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă de 1000 de euro, în schimbul grăbirii eliberării permisului de conducere, fără susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de către candidat.

Totodată, au fost primite și alte mijloace financiare în mărime de 300 de euro în vederea perfectării, contrar legii, a certificatului de confirmare a susținerii unui curs de școlarizare suplimentară, inclusiv a adeverinței medicale.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA, în dimineața zilei de 15.03.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate 4 percheziții. În urma acestora, a fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar printre locațiile percheziționate se regăsesc și două școli auto din mun. Comrat.

Precizăm că, operațiunea a fost realizată cu suportul Agenției Servicii Publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău