CNA a încheiat campania de informare "Fără corupție la BAC"

  • 02 Mai 2019 19:30
CNA a încheiat campania de informare

Centrul Național Anticorupție și Direcția generală educație, tineret și sport au încheiat campania de informare "Fără corupție la BAC", care a s-a desfășurat pe parcursul lunii aprilie în liceele municipiului Chișinău. Audienții ședințelor de informare au fost liceenii claselor absolvente, conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice, scrie INFOTAG.

 

Campania a vizat 94 de licee din municipiu. La ședințele de informare au participat 4275 de liceeni, 425 manageri ai instituțiilor de învățământ și cadre didactice. Ofițerii CNA le-au vorbit liceenilor despre obligațiile juridice pe care trebuie să le cunoa scă ei, dat fiind faptul că majoritatea au împlinit vârsta de 18 ani, iar nerespectarea acestora îi poate face pasibili de răspundere.

Astfel, au fost analizate mai multe situații care ar putea genera consecințe nedorite pentru cei ce vor da dovadă de un comportament lipsit de onestitate și integritate în raport cu cadrele didactice sau colegii. De asemenea, liceenii au fost informați despre regulile care trebuie respectate în cadrul examenelor pentru a evita frauda și a nu leza drepturile altor colegi.

În cadrul ședințelor de informare, liceenilor le-au fost distribuite materiale promoționale cu mesaje anticorupție, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupție și sancțiunile pentru comiterea acestora. De asemenea, ei au fost îndemnați să sune la Linia Națională Anticorupție 0 800 55555, dacă cunosc cazuri de corupț ie care pot fi semnalate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău