Clubul de presă la care a participat fostul președinte al României, Traian Băsescu (Revista presei)

  • 13 Octombrie 2017 09:54
Clubul de presă la care a participat fostul președinte al României, Traian Băsescu (Revista presei)

Revista presei din 13 octombrie 2017

Maia Sandu, preîntâmpinată de răspunderea penală în cazul unui denunț fals, titrează Ziarul de Gardă, după ce președinta PAS a fost chemată la Procuratura privind denunțul depus pe numele lui Vlad Plahotniuc. Ea interpretează această preîntâmpinare ca o intenție de intimidare. Totodată, Maia Sandu a subliniat că este foarte ciudat faptul că în cazul denunțului împotriva lui Igor Dodon, a primit un răspuns fără niciun element de spectacol, și acum, în cazul denunțului împotriva lui Vladimir Plahotniuc a fost invitată la Procuratură.

Portalul Deschide.md scrie despre clubul de presă la care a participat fostul președinte al României, Traian Băsescu, care a purtat un dialog cu ziariștii de limba rusă din Republica Moldova. Este o premieră când un politician român de o asemenea anvergură a dat curs invitației. Dialogul s-a axat pe mai multe subiecte, care vizau clasa politică din R.Moldova, viitorul regiunii transnistrene în procesul de reunificare a Moldovei cu România, eventuala reacție a Uniunii Europene la decizia celor două state de a elimina frontiera de pe Prut, dar și experiența deloc ușoară a României în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, l-a criticat pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu pentru intenţia de a se implica în politica de la Chişinău alături de Anatol Şalaru. Potrivit lui S. Mocanu, Băsescu este atras într-o capcană de către fostul ministru al Apărării, actualul preşedinte executiv al Partidului Unităţii Naţionale. Mocanu consideră că Şalaru se află sub controlul politic al lui Vlad Plahotniuc, fiind uimit că Băsescu a acceptat acest joc.

În Jurnal de Chișinău, Mircea V. Ciobanu constată că „atât de mult ne-am obişnuit cu ipocrizia unor politicieni, încât am putea crede că onestitatea, cumsecădenia şi bunul-simţ ar fi calităţi care dăunează politicianului sau i-ar fi inutile… Opoziţia proeuropeană propune schimbarea guvernării in corpore (de la PD la PSRM), a clasei politice, a atitudinii faţă de politică; eliminarea ipocriziei şi impunerea unei politici transparente, eficiente, oneste şi sincere. Or, tocmai asta înseamnă parcurs european, discreditat azi de elita actuală. Totodată, autorul îndeamnă jurnaliştii şi comentatorii  politici să ocolească ipocrizia din mijloacele de informare, până ajungem la o clasă politică-model de onestitate.

În Republica Moldova există politicieni care n-au călcat în viața lor pragul unui teatru, titrează Timpul. Teatrele din țara noastră și-au deschis ușile pentru o nouă stagiune, iar redacția TIMPUL, pornind de la ideea că politicienii fac toata viața teatru, lansând nenumărate promisiuni deșarte, a încercat să vadă cât de des merg ei la teatru și a aflat că unor demnitari de-ai noștri în genere nu le prea place cultura…

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
22 °C
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,6 m/s
Vin
22 °C
Sâm
23 °C
Dum
22 °C
Lun
20 °C
Mar
20 °C

Curs oficial BNM 20 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3301 -0.0438
USD 16.6631 -0.0076
RON 4.1508 -0.0109
UAH 0.6307 -0.0015
RUB 0.2622 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău