Clienții și angajații magazinelor din Chișinău vor fi verificați la intrare dacă au febră. Primăria a găsit o firmă care să vândă termometrele deficitare

  • 06 Aprilie 14:00
Clienții și angajații magazinelor din Chișinău vor fi verificați la intrare dacă au febră. Primăria a găsit o firmă care să vândă termometrele deficitare

Clienții și angajații magazinelor alimentare mari din Capitală vor fi verificați la intrare dacă au febră. Persoanele cu temperatură de peste 37 grade nu vor fi lăsate să intre în incinta acestora, potrivit unei decizii a comisiei municipale pentru situații excepționale. Deocamdată, centrele comerciale sunt în căutarea termometrelor cu scanare de la distanță. Potrivit Direcției de comerț a Primăriei Chișinău, a fost identificată o firmă care poate asigura necesarul de termometre.

Comisia municipală pentru situații excepționale a decis pe 4 aprilie că angajaților și clienților magazinelor, de la hipermarketuri până la cele de cartier, li se va măsura obligatoriu temperatura corpului. Dacă aceasta va fi mai mare de 37oC, persoanele nu vor fi lăsate să intre în magazin.

Șeful adjunct al direcției municipale de comerț Valentina Constantinov a declarat la ședința operativă a primăriei că săptămâna aceasta toți agenții economici din Chișinău vor avea termometre cu scanare de la distanță. Potrivit ei, în farmacii acestea nu sunt suficiente, iată de ce municipalitatea a identificat o firmă care poate vinde cantitatea necesară.

„Acum avem condiții suplimentare. Toți sunt în căutarea termometrelor cu scanare de la distanță, să poată asigura controlul clienților și angajaților prin măsurarea temperaturii. Am găsit agentul economic, cred că în această săptămână vor fi procurate termometrele.”

În magazinele din Chișinău, este obligatorie dezinfectarea suprafețelor, în special în zona caselor de marcat. La intrare, trebuie instalate dozatoare automate de gel hidroalcoolic dezinfectant. Sunt interzise organizarea evenimentelor în incinta magazinelor și testările de produse. Administratorii trebuie să se îngrijească de fluidizarea fluxului de clienți și să-i informeze despre măsurile de prevenție, se arată în decizia comisiei municipale pentru situații excepționale.

Controlul va fi efectuat de poliția capitalei și de direcția municipală de comerț.

Din 23 martie, a fost ridicată interdicția pentru comerțul cu amănuntul a produselor sanitare, activitatea magazinelor agricole și de piese pentru utilajul și tehnica agricolă, comerțul cu ridicata a tuturor tipurilor de mărfuri și cel electronic. Totuși, piețele rămân în continuare închise, cu toate că interdicția a expirat pe întâi aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,1 m/s
Fri
21
Sat
21
Sun
20
Mon
21
Tue
23

Curs oficial BNM 04 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5379 -0.0046
USD 17.4407 -0.0573
RON 4.0375 0.0026
UAH 0.6536 0.0005
RUB 0.2533 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău