Clerici de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit într-o ședință comună de lucru pentru întărirea unității și valorilor românești

  • 01 Iulie 14:33
Clerici de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit într-o ședință comună de lucru pentru întărirea unității și valorilor românești

În data de 27 iunie curent, Protopopiatul Orhei din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropolia Basarabiei, a găzduit o ședință de lucru, în cadrul căreia s-au reunit numeroși clerici de pe ambele maluri ale Prutului, în vederea sporirii activităților dintre comunitățile și instituțiile ecleziastice românești, „separate de această graniță naturală”, anunță Mitropolia Basarabiei.

În vizită la Protopopiatul Orhei a fost delegația Protopopiatului Hârlău din Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în frunte cu Părintele protopop Victor Pâslariu.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei, evenimentul a început cu săvârșirea unei Liturghii în Parohia Ortodoxă Românească „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, la finalul căreia a fost oficializată relația de înfrățire între Protopopiatele Orhei și Hârlău.

Protopopul de Hârlău, părintele Victor Pâslariu, și-a exprimat bucuria înfrățirii printr-un cuvânt de încurajare pentru întărirea unității și a valorilor românești comune, menționând că înfrățirea celor două comunități religioase nu este doar una formală, ci „un angajament profund de a lucra împreună pentru binele spiritual, social și cultural al comunităților noastre”.

Este un pas spre consolidarea unității noastre și a identității noastre românești... Eforturile noastre comune sunt menite să aducă mai aproape inimile credincioșilor de pe ambele maluri ale Prutului, făcând ca distanța fizică să fie depășită de comuniunea duhovnicească”, a menționat Părintele Pâslariu.

Părintele Ioan Marian, protopopul de Orhei, a mulțumit oaspeților pentru vizită, exprimându-și recunoștința pentru receptivitatea clericilor din ambele protopopiate.
 
Înfrățirea este o punte de legătură între sufletele noastre și un angajament de a lucra împreună pentru slujirea jertfelnică a credincioșilor noștri. Este un semn de iubire și de solidaritate, care ne îndeamnă să fim uniți în credință și în fapte bune. Eforturile noastre de a întări legăturile pastorale, sociale și misionare sunt esențiale pentru a sprijini parohiile, credincioșii și clericii români din Basarabia, astfel încât Biserica Ortodoxă Română să continue să fie un pilon de stabilitate și nădejde”, a mai adăugat Părintele Ioan Marian.
 
Biserica Ortodoxă Română continuă să se îngrijească de parohiile, credincioșii și clericii români din Basarabia, consolidând astfel legăturile de credință, limbă, istorie și națiune, menționează Mitropolia Basarabiei.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Wed
24
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău