Circulau ilegal pe Transfăgărășan și s-au răsturnat cu mașina de pe șosea

  • 29 Iulie 2019 09:52
Circulau ilegal pe Transfăgărășan și s-au răsturnat cu mașina de pe șosea

Cei cinci tineri s-au răsturnat cu mașina, în noaptea de duminică spre luni, pe Transfăgărășan, între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Pentru salvarea lor au intervenit echipe de salvamontiști, SMURD și ambulanțe din județele Sibiu și Argeș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu din România, Elena Welter, șoferul, în vârstă de 18 ani, a avut viteză neadaptată în curbă și a pierdut controlul direcției de deplasare.

Tinerii circulau în mod ilegal, traficul fiind închis la acea oră pe Transfăgărășan.

Elena Welter a adăugat că șoferul care a provocat accidentul va fi cercetat pentru vătămare corp din culpă. Dacă nu avea loc accidentul, dar era prins că a condus noaptea pe Transfărăgășan, lucru interzis prin lege, atunci i se suspenda dreptul de a conduce timp de 60 de zile și primea o amendă de la 6 la 8 puncte.

Cei cinci tineri răsturnați cu mașina în cursul nopții pe Transfăgărășan sunt în spital. Un tânăr a fost transferat în stare critică la un spital din Timișoara, iar alți patru sunt internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, după ce, în cursul nopții de duminică, au căzut cu mașina într-o râpă adâncă de 20 de metri, pe Transfăgărășan, potrivit reprezentanților unității medicale.

'Cinci pacienți au ajuns în cursul nopții, trei bărbați și două femei cu vârste de 18 și 19 ani. Dintre ei, un bărbat de 18 ani a fost transferat la Timișoara cu leziuni semnificative la nivelul corpului. Un bărbat este internat la Neurochirurgie cu tasare de vertebre și fracturi costale, un alt bărbat este internat și el la Neurochirurgie cu traumatism cranio-cerebral. Una din fete este în continuare în investigații, la Urgență, iar alta va pleca acasă cu recomandări medicale', de declarat luni, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriță.


Regulamentul de funcționare a DN 7C Transfăgărășan precizează că circulația este interzisă pe timpul nopții între Piscul Negru (Argeș) și Bâlea Cascadă (Sibiu).

sursa: AGERPRES

 

Circulau ilegal pe Transfăgărășan și s-au răsturnat cu mașina de pe șosea

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău