GALERIE FOTO | Circa două mii de oferte de muncă expuse la Târgul de Cariere din Chișinău

  • 12 Aprilie 2019 14:36
GALERIE FOTO | Circa două mii de oferte de muncă expuse la Târgul de Cariere din Chișinău

Câteva zeci de angajatori din R. Moldova și din străinătate au scos la Târgul de Cariere din Chișinău aproape două mii de locuri de muncă. Ofertele de muncă sunt diverse: de la servicii în domeniul economiei și al tehnologiilor informaționale, până la lăcătuși și educatori.

Locurile de muncă în comerț, contabilitate, domeniul bancar și tehnologii informaționale sunt la mare căutare și la această ediție a Târgului de Cariere, care se desfășoară astăzi și mâine la Chișinău. Unii dintre tinerii care caută de lucru vor salarii de 15 mii de lei, alții spun că pentru început s-ar mulțumi și cu 7 mii. Vizitatorii târgului de cariere își doresc și condiții bune de muncă. La târg au venit elevi, pensionari, dar și părinți în căutarea unui loc de muncă pentru copiii lor. 

Eu caut un serviciu pentru mine cu program flexibil, dar și pentru fiul meu. El este inginer-proiectant, și-a făcut studiile peste hotare și acum este angajat aici, la Chișinău, dar salariile lasă de dorit. Cred că pentru studiile pe care le are ar merita vreun salariu de 15 mii de lei, dar ca să nu plece din R. Moldova ar fi nevoie de un salariu de 20 de mii de lei”, a precizat o vizitatoare a târgului. 

Eu sunt încă elev la liceu, dar am venit să  examinez ce specialitate îmi va oferi mai multe oportunități și salariu mai bun. Un salariu bun pentru mine începe de la 500 de dolari. Mă interesează IT-ul și ingineria”, a adăugat un tânăr.

Unele companii le propun cetățenilor R. Moldova să se angajeze peste hotare. 

„Avem oferte în departamentele de contabilitate și audit atât în România, cât și în Republica Moldova. Căutăm specialiști responsabili, care să cunoască limba engleză. Experiența nu este atât de necesară, pentru că suntem în căutarea unor specialiști la început de drum”, a subliniat unul din angajatori. 

„Suntem furnizori de servicii de personal pentru Germania. Ne specializăm pe personal pentru depozite de logistică din Germania. Este vorba în general de personal necalificat. Oferim contracte de muncă. Salariile încep de la 9,49 euro pe oră, brut, din aceste salarii se deduc și toate impozitele”, a spus reprezentantul unei companii. 

Și mai multe instituții de stat au venit la târgul de cariere să caute muncitori. De exemplu, Primăria Chișinău propune aproximativ 1200 locuri de muncă în diverse domenii – pentru funcționari publici în cadrul Primăriei, dar și locuri de profesori, educatori și lucrători auxiliari.

”Avem 350 de locuri vacante de educatori, mai ales că în acest an ne propunem să deschidem încă 7 grădinițe noi. Și Regia Transport Electric și „Spații Verzi” au circa 400-500 de locuri vacante, începând de la șoferi, lăcătuși, mecanici. De exemplu, de la Parcul Urban de Autobuze, mulți șoferi au plecat din cauza autobuzelor vechi și acum este greu să recrutăm din nou”, a afirmat primarul interimar, Ruslan Codreanu. 

Târgul de cariere se va desfășura astăzi și mâine, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău