Circa 60 mii de persoane au participat la Festivalul Vinul Moldovei, organizat la București

  • 26 Septembrie 2023 13:10
Circa 60 mii de persoane au participat la Festivalul Vinul Moldovei, organizat la București

Aproximativ 60 mii de persoane au participat la Festivalul Vinul Moldovei, organizat la București, în cadrul căruia 44 de vinării și crame din țara noastră au prezentat vizitatorilor cele mai bune produse vinicole, transmite MOLDPRES.

Accesul la festival a fost gratuit, iar pentru cei care au dorit să guste vinurile expuse, organizatorii au oferit două opțiuni de pachete: unul standard și unul VIP. Pachetul standard includea 10 sesiuni de degustare, în timp ce pachetul VIP oferea, pe lângă cele 10 degustări, și acces la zona VIP a festivalului, transmite sursa citată.

La festival, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a fost prezentă cu un stand dedicat promovării ofertei turistice a Moldovei. Directorul executiv al ANTRIM, Elena Stepanov, a declarat că la standul asociației au fost disponibile materiale informative despre destinațiile turistice din Moldova, broșuri cu ofertele tur operatorilor locali, hărți turistice ale Moldovei și ale Chișinăului. De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să exploreze virtual 20 de destinații turistice din Moldova, folosind ochelari de realitate virtuală.

Totodată, în cadrul standului, oaspeții au avut acces la informații detaliate despre „Drumul Vinului Moldovei”, prima rută culturală din Republica Moldova recunoscută de Consiliul Europei, ca parte componentă
a „ITER VITIS – Les chemins de la vigne”, o rută oenoturistică pan-europeană care sărbătorește patrimoniul vitivinicol din 18 țări europene. „Drumul Vinului Moldovei” cuprinde peste 1500 de kilometri de circuite în toate cele trei regiuni vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată - Codru, Valul lui Traian și Ștefan Vodă, oferind, în același timp, zeci de experiențe oeno gastronomice și de aventură ușoară la cele 40 de crame și vinării, 12 vinoteci și 21 de evenimente culturale vinicole.

Datele statistice din prima parte a anului 2023 relevă că românii ocupă locul al doilea în topul turiștilor din țările străine care au vizitat Moldova. Aceasta confirmă că România rămâne o piață de interes major pentru promovarea Moldovei ca destinație turistică și vitivinicolă. Pentru continuarea promovării Moldovei ca destinație turistică, responsabilii din domeniu planifică desfășurarea unei campanii digitale și participarea la expoziții de turism în București în cursul anului viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău