Circa 350 de producători își vor expune mărfurile în cadrul celei mai mari platforme de promovare a produselor autohtone

  • 29 Ianuarie 12:37
Circa 350 de producători își vor expune mărfurile în cadrul celei mai mari platforme de promovare a produselor autohtone

Expoziția „Fabricat în Moldova”, ajunsă anul acesta la cea 21-a ediție, se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, la Centrul „Moldexpo” din Chișinău. La ediția actuală vor participa circa 350 de agenți economici și 15 Consilii raionale cu standuri colective, relatează Radio Chișinău.

Peste 400 de producători autohtoni își vor expune mărfurile în cadrul celei mai mari platforme de promovare a produselor moldovenești. În cadrul expoziției vor fi abordate mai multe aspecte ale activității economice, cum ar fi promovarea resurselor umane. Vor avea loc și întâlniri cu producători din Italia, Macedonia, România

Conferința pentru promovarea și dezvoltarea învățământului dual în Rep. Moldova va inaugura cea de-a 21 ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”. Conferința va fi urmată de Forumul de afaceri moldo-român, organizat în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din Iași și Vaslui, a declarat directorul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea.

„Vor fi subiecte ce țin de învățământul dual, un aspect foarte important pentru dezvoltarea economiei naționale, politici prietenoase în cadrul familiilor, cum să dezvoltăm IMM-uri în zonele rurale, cum să participăm la achiziții publice, cum să dezvoltăm anumite programe de infrastructură, dar și de eficiență energetică. Toate acestea sunt menite să promoveze și să susțină producătorul autohton”, spune Sergiu Harea.

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului va susține și în acest an antreprenorii autohtoni, prin subvenționarea taxei de participare la Expoziție, a declarat reprezentanta instituției, Ana Sochircă.

„Și în acest an, ODA, este alături de organizatorii și participanții din cadrul Expoziției „Fabricat în Moldova”, astfel noi vom contribui la susținerea antreprenorilor prin rambursarea parțială a cheltuielilor care sunt suportate de agenții economici și vom rambursa 100% din taxa de rambursare pentru participarea la expoziții”, declară Ana Sochircă.

Expoziția „Fabricat în Moldova” se va încheia pe 4 februarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău