Cine sunt primii doi pretendenți la funcția de judecător al Curții Constituționale

  • 08 Iulie 2019 09:22
Cine sunt primii doi pretendenți la funcția de judecător al Curții Constituționale

Consiliul Superior al Magistraturii a recepționat două dosare ale candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale.

Este vorba de Vladimir Grosu, care între 18 februarie și 30 iulie 2015 a îndeplinit funcția de ministru al Justiției în Guvernul condus de Chiril Gaburici. De asemenea, el menționează în scrisoarea de motivare că are o experiență de peste 20 de ani în domeniul juridic. Vladimir Grosu a mai fost în perioada 2006 - 2011 reprezentant al Guvernului la CEDO și este jurist, doctor în drept și conferențiar universitar. 

Un alt dosar a fost depus de Teodor Cârnaț, fost membru al Consiliul Sperior al Magistraturii în perioada 2013-2017. De asemenea, Teodor Cârnaț este din 1995 lector universitar, iar din 1996 activează în calitate de avocat. „Sunt de рăгегеа сă, imaginea actuală а Сurțiii Constituționale este pătată și este nevoie de restabilit îпсгеdеrеа societății în acest fог suргеm constituțional, ргiп аlеgегеа unor judecători cu notorietate, veгticalitate, activism сivic, ехрегiеnță vasăi și саге au respectat legislația și pгincipiul supremației Constituției ре tot рагсursul  ргоfеsiоnal”, afirmă juristul în scrisoarea de motivare.

Menționăm că magistrații Curții Constituționale au demisionat in corpore la 26 iunie curent. Astfel, doi candidați la această funcție urmează să fie propuși de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău