Cine sunt cei trei candidați independenți care au câștigat în circumscripții

  • 26 Februarie 2019 13:45
Cine sunt cei trei candidați independenți care au câștigat în circumscripții

În trei din cele 51 de circumscripții uninominale alegerile, conform rezultatelor preliminare, au fost câștigate de deputați independenți. Este vorba despre Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic, transmite IPN.

Circumscripția nr. 43, care cuprinde teritorial orașul Cahul și zece localități din raionul Cahul, va fi reprezentată în Parlament de către Ion Groza, de meserie profesor de teologie. Acesta a fost director al unei fundații creștine și pastor al unei biserici. Mai bine de zece ani, a activat în Serviciul de Pompieri din raion. S-a lansat în politică în 2000. A fost membru al Alianței „Moldova Noastră”, iar după fuzionarea partidului cu PLDM, a devenit membru al acestei formațiuni. Din 2000 și până în 2015, a fost consilier raional. A fost și președinte al Organizației teritoriale Cahul a Partidului Liberal Democrat. După alegerile locale din 2015, a acces în fruntea raionului Cahul.

Circumscripția nr. 47, care cuprinde teritorial orașele Camenca, Dubăsari, Grigoriopol și Râbnița și localitățile celor patru raioane, va fi reprezentată în legislativ de candidatul independent Alexandr Oleinic, de profesie inginer. A fost deputat între anii 2001-2009. Între 2009 și 2011 – ministru al tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. În prezent este președinte al Consiliului de Administrație al concernului Milenium Management Grup. Din 2012 este lider al Partidului Popular.

Circumscripția nr. 48 Regiunea Transnistreană-Sud, care cuprinde teritorial orașele Slobozia, Tighina și Tiraspol, va fi reprezentată în Parlament de către candidatul independent Viorel Melnic, de profesie economist. Este conferențiar universitar la Universitatea Agrară. Viorel Melnic a fost șef al Serviciului Vamal, dar și ex-viceministru al economiei.

Conform rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, 17 dintre care în circumscripții uninominale, iar Partidul Democrat a obținut 30 de mandate, 17 dintre care în uninominale. Blocul electoral ACUM a câștigat 26 de mandate, 12 dintre care în circumscripții uninominale, iar Partidul Șor – șapte, două dintre care în uninominale.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, au participat 1 453 013 de alegători, ceea ce reprezintă 49,22% din numărul total de alegători înscriși pe listele electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău